Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тригліцериди із середньою довжиною ланцюжка (middle-chain triglicerides, або МСТ) - це, можливо, найменш відома на сьогоднішній день добавка для бодібілдерів. Вони являють собою унікальний тип жирів, який надає широке коло корисних ефектів. Вони допомагають збільшити суху м'язову масу, зменшити надлишкові жирові відкладення, дають енергію для предсоревновательних тренувань. Незважаючи на їх величезну практичну користь, дивно, що так мало людей знають про них.
Традиційним вважається думка, що для того, щоб залишатися сухорлявим, ви повинні звести до мінімуму споживання жирів. Як з пристрастю стверджують більшість спортивних нутриционистов, «якщо ви будете їсти жири - станете товстим!» Але з недавніх пір це твердження було дещо пом'якшено, і зараз деякі види жирів навіть рекомендують включати в раціон. Були чітко визначені відмінності між різними типами жирів, такими як насичені, поліненасичені і мононенасичені, а також їх специфічний вплив на стан здоров'я і самопочуття. Насправді, було навіть визнано, що омега-3 жири є прекрасним засобом, що допомагає оксидації жирів і поліпшують роботу серцево-судинної системи.
Поза всякими сумнівами, жири є необхідним живильною речовиною і грають дуже важливу роль у багатьох функціях організму. Жири виконують захисну функцію, подібно м'якій подушці оточуючи внутрішні органи. Вони покращують абсорбцію вітамінів і сприяють формуванню клітинних мембран, гормонів і простагландинів. Що б там не казали деякі, організм не може існувати, не отримуючи жири разом з харчуванням.
Однак, як відомо кожному культуристу, вживання занадто великої кількості жирів може надавати істотний ефект на зовнішній вигляд тіла. Оскільки організм практично не витрачає енергії на їх перетравлення, жири набагато легше перетворюються на жирові запаси, ніж інші нутрітенти. У той час як білки і вуглеводи надають на організм термічний ефект - це означає, що ви витрачаєте 25% одержуваних з білками і вуглеводами калорій на їх перетравлення - енерговитрати на розщеплення звичайних жирів дуже незначні (1, 2). Після того, як ви з'їли жири, вони відразу ж розщеплюються на жирні кислоти, які потім швидко переміщаються в жирові клітини, утворюючи жирові відкладення, що виконують функцію потенційного джерела енергії для відставленого використання - за умови, що ви їсте велику кількість вуглеводів.
МСТ - це зовсім інший тип жирів. Завдяки унікальній структурі молекули, вони минуть звичайні механізми, за допомогою яких організм формує жирові запаси. Замість того, щоб розпадатися на жирні кислоти, МСТ транспортуються прямо в печінку, де вони швидко перетворюються в моментальний джерело енергії. Отже, організм віддає перевагу тут же використовувати їх для енергетичних потреб, а не відкладати в жирових депозитах (3). В основному вони функціонують як щось проміжне між жирами і вуглеводами, без негативних ефектів обох цих нутрієнтів.
Поживна цінність в одній порції NOW MCT Oil - 1 столова ложка (15 мл):
Калорії - 100
Всього жирів -14 г
Насичені жири - 14 г
Масло MCT (тригліцериди із середньою ланцюгом) - 14 г
Рекомендації по Застосуванню
Приймати по 1 столовій ложці (15 мл) щодня. Масло MCT також можна використовувати в якості замінника звичайних масел в салатних соусах.
Зберігати в прохолодному, сухому і темному місці в щільно закритій оригінальній упаковці. Після розтину продукт можна охолоджувати або зберігати при кімнатній температурі.