Кількість
|
Вартість
|
||
|
L-Аргінін відноситься до умовно незамінних амінокислот. Кращі натуральні джерела: горіхи, кукурудза, желатин, шоколад, родзинки, вівсяна крупа, кунжут. При сучасному способі харчування кількість засвоюваного L-Аргініну не заповнює ті підвищені потреби, які визначаються сучасним способом життя. L-Аргінін є одним з найефективніших стимуляторів продукції соматотропного гормону гіпофіза (гормону росту), і дозволяє підтримувати його концентрацію на верхніх межах норми;
Аргінін є донором і природним переносником азоту. Він постачає азотом систему ферментів, званих NO-синтази, які синтезують NO групу.
NO група - це медіатор міорелаксації судин артеріального русла. NO група - це головна речовина, що регулює тонус судин артеріального русла, від якого залежить діастолічний тиск. При нестачі Аргініну і недостатню активність NO-синтази діастолічний тиск зростає; L-Аргінін бере участь в циклі переамінування і виведення з організму кінцевого азоту, тобто продукту розпаду відпрацьованих білків. Від потужності роботи циклу (орнітин - цитрулін - аргінін) залежить здатність організму створювати сечовину і очищатися від білкових шлаків.
Склад однієї порції (1 таблетка):
L-аргінін - 500 мг
Інші компоненти: целюлоза, стеаринова кислота (рослинний джерело), натрій кроскармелоза, діоксид кремнію, вегетаріанське покриття.
Спосіб вживання: по 1 таблетці 1-3 рази на день. Приймайте між прийомами їжі або перед сном з вуглеводним напоєм.